הפופולריות הגוברת של טיפולי הסרת שיער והעליות בביקושים הביאו באופן טבעי להגברת ההיצע, בין אם אצל הקוסמטיקאית השכונתית או אפילו בבית על ידי מכשיר הנמכר ברשתות הפארם.
מכל השיטות להסרת שיער הנמצאות כיום בשימוש, האלטרנטיבה הפופולרית ביותר ללייזר היא שיטת האפילציה. אך האם מדובר באמת באלטרנטיבה? אנחנו שומעים וקוראים לא מעט על אפילציה, אשר נגישה יותר יחסית ללייזר אך לא תמיד ברורים ההבדלים בין השיטות והיתרונות של כל אחת.
לכן החלטנו לעשות סדר בדברים ולענות על מספר שאלות נפוצות בנוגע להסרת שיער בלייזר מול אפילציה –
מה ההבדל בין לייזר לאפילציה?
מדובר בטכנולוגיות שונות הנותנות מענה למצבים שונים. אפילציה מתבצעת על ידי פולסים חשמליים המוחדרים לזקיק השיער והנם חלשים יותר יחסית ללייזר העצמתי. לכן, כאשר אנו רוצים להסיר שיער מאזורים יחסת גדולים לא תמיד האפילציה תיתן תוצאה אופטימלית. ההליך מתבצע על ידי מחט דקיקה שמטפלת בכל שיערה בנפרד, וזו הסיבה שעדיף לטפל באפילציה באזורים קטנים. מסיבה זו יש צורך להיות מדויקים במיוחד ולכן נדרשת מומחיות לנושא.
לייזר ואפילציה – מתחרות או משלימות?
אחת התפיסות המוטעות הקיימות לגבי אפילציה, היא שמדובר בשיטה מתחרה ללייזר, דבר שלמעשה אינו נכון. בגלל ההבדלים הטכנולוגיים בין השיטות, אפילציה במקרים רבים משמשת טיפול משלים להסרת שיער בלייזר, זאת כיוון שהאפילציה מתאימה להסרת ריכוזי שיער קטנים ובודדים באזורים מצומצמים, כגון פנים, פס בטן, פס טבור ועוד.
אז אם לאחר סדרת טיפולי לייזר נותרו עוד שערות בודדות, האם ניתן לעשות אפילציה?
בהחלט כן. כאמור, אפילציה היא טיפול משלים להסרת שיער בלייזר ונותנת מענה לשערות בודדות או חסרות פיגמנט. בין אם מדובר בשיער שהפך לבהיר במהלך הטיפולים ובין שיער לבן שיצא או שהיה מלכתחילה או שיער שהגוף עדיין מצמיח. במקרים כאלה, בהחלט ניתן לבצע אפילציה לאחר סיום טיפולי הלייזר.
האם אפשר לבצע טיפולי אפילציה בגילאים צעירים במקום הלייזר?
כן ולא. הגיל אינו הגורם המשמעותי בהחלטה האם יש להתחיל בטיפול או לא, אלא סוג השיער ואזור הצמיחה. מבחינת הגיל, מי שלא מתאים ללייזר גם לא יתאים לאפילציה, כיוון שבגילאים צעירים מדי כאשר השיער עדיין פלומתי, לא בטוח שיישאר כעבור שנה או שנתיים בגלל הפעילות ההורמונלית ולכן אם אין טעם להתחיל בטיפולי לייזר, גם אין סיבה להתחיל באפילציה.
לשאלות ותשובות נוספות על הסרת שיער