תאריך עדכון: 24/12/2024

הסרת שיער בהריון

בימינו, נשים רבות מודעות לכך שגופן במהלך ההיריון רגיש יותר מבדרך כלל. במהלך ההיריון הגוף חווה שינוי הורמונאלי והיות שצמיחת שיער קשורה ישירות לאיזון ההורמונאלי, כך גם הסרת שיער עשויה להיות מושפעת ממצב זה. אם כך נשאלת השאלה, האם כל טיפול הסרת שיער במהלך ההיריון נחשב לבעייתי? חשוב לציין, כי אין מחקרים המאשרים או שוללים במאת האחוזים את בטיחותם של טיפולי הסרת שיער בזמן הריון, יחד עם זאת מומלץ להתייחס להסרת שיער בזמן ההיריון במשנה זהירות ולשקול שימש בשיטות הסרה חלופיות.

הסרת שיער בהריון באמצעות גילוח

גילוח שיער הגוף הנה שיטת הסרה זמינה זולה ונפוצה בקרב נשים. הגילוח אמנם אינו מסיר שיער לצמיתות ויש לו חסרונות רבים נוספים, אבל בכל הנוגע להסרת שיער בזמן היריון הוא נחשב לבטוח לגמרי, משום שאינו כולל מעורבותם של חומרים כימיים, זרמי חשמל או כל השפעה אחרת על הגוף ואופן פעולתו.

הסרת שיער באמצעות משחה / קרם

הסרת שיער באמצעות משחות שונות נשמע כמו פתרון הולם, אך יש לקחת בחשבון שלרב משחות אלו בעלות ריח חזק ולא נעים, שעלול לחזק את תחושת הבחילה שנשים חוות בחודשי ההיריון הראשונים. כמו כן, החומרים הכימיים שממיסים את השערה ומנתקים אותה מעל פני העור, עלולים לחדור ולהיכנס למחזור הדם. מה שעלול להיות בעייתי במיוחד בתקופת ההריון. על כן, בכל שימוש של תכשיר כזה או אחר, יש להתייעץ עם רופא.

הסרת שיער בשעווה בזמן ההיריון

הסרת השיער בשעווה בעת היריון יכולה לספק שיטה בטוחה להיפטר מהשיער המיותר, אך יחד עם זאת, היות שהעור רגיש יותר בזמן ההיריון, תחושת הכאב עלולה להיות חזקה מהרגיל. בנוסף, הסרת שיער בשעווה עשויה להגביר נטייה לנימים, וורידים בולטים (בעיקר ברגליים), אשר גם כך נפוצים בזמן ההיריון וכן גם בצקות שעלולות להתפתח ולהכאיב אף הן בעת הטיפול. כמו כן, מומלץ לא לגעת בשיער פלומתי הריוני, ולפנות להסרה באמצעות שעווה לקוסמטיקאית מנוסה.

טיפול הסרת שיער בלייזר בהריון

ידוע כי, במקומות שאינם מפוקחים נוטים לבצע טיפולי הסרת שיער בלייזר באזורי גוף המרוחקים מהבטן. בפרופורציה, על פי הנחיות היצרן, לא מתבצעים טיפולי הסרת שיער במהלך ההיריון, גם בשל חוסר האיזון ההורמונאלי הקיים בגוף, וגם בעיקר משום שבהריון נשים חוות כאב ומצבי לחץ (סטרס) בצורה מוגברת ועדיף להימנע מסיטואציות שעלולות לסכן את העובר.

הסרת שיער במחט חשמלית (אפילציה)

השימוש במחט חשמלית פועלת במטרה לגרום להשמדתם של זקיקי השיער, במקומות בהם הצמיחה נקודתית ומועטה. ולמרות זאת, גם כאן בעת הטיפול יכולה המטופלת לחוות את הכאב בצורה מוגברת, העשויה ליצור תחושת סטרס המסוכנת עבורה ועבור העובר. על כן, הטיפול באפילציה אינו מומלץ במהלך ההריון.

טיפולי אינפרא אדום במהלך הריון

טיפולי אינפרא אדום משפיעים על המערכת ההורמונאלית ולכן, עלולה להיות השפעה על צמיחת השיער. לכן לא מומלץ לעבור בהריון טיפולים אלו.

אז מה היה לנו כאן?

סקרנו את טיפולי הסרת השיער השונים ואת רמת הסיכון שלהם להיריון ולאישה ההרה. מאחר, וכאמור, אין מחקרים מדעיים מבוססים המצביעים לכאן או לכאן. לכן, בכל מקרה, לתחושה האישית שלך ולהרגשתך בזמן ההיריון ישנה חשיבות רבה ביותר, הרבה יותר מכל מחקר. משכך, גם אם מכון קוסמטי מסוים מוכן לבצע הסרת שיער לנשים בהריון ואת אינך חשה שהדבר נכון ובטוח עבורך, וותרי על הטיפול לתקופת ההיריון. חשוב לציין, כי במידה ואת מעוניינת בכל זאת  להסיר שיער, בחרי באופציה הבטוחה של גילוח אשר אינה מהווה סכנה עבורך או עבור העובר.

דגש חשוב:

המאמר מספק מידע כללי בתחום האסתטיקה ואינו מחליף חוות דעת רפואית או המלצה קלינית. במקרה של חשש או צורך בטיפול, יש לפנות לגורם רפואי מוסמך, כגון רופא מטפל או מומחה מתאים. המידע במאמר זה אינו תחליף להנחיות רפואיות שקיבלתם, ואין להתעלם מהן. בכל חשש רפואי, יש לפנות בהקדם לגורם מקצועי.

אולי יעניין אותך גם

צרו איתנו קשר

דילוג לתוכן