ניתן לחלק את הגורמים המשפיעים על תוצאת ניתוח באף לשלושה:
בחירת מנתח אף מומלץ וקביעת פגישת ייעוץ
חשוב לבחור רופא מנתח בעל מיומנות גבוהה וניסיון מוכח בתחום ולקבוע עמו פגישת ייעוץ. לפגישת הייעוץ משקל מהותי מאד בתהליך שאתם הולכים לעבור, ובתוצאות שהולכות להתקבל, ולכן, אל תוותרו על פגישה זו.
בפגישה תוכלו להתרשם מן המנתח, לשאול שאלות, לראות תמונות לפני ואחרי של מטופלי עבר ולקבל עוד מידע.
כמו כן, תהיה זו הזדמנות עבור הרופא המנתח להתרשם מכם, לבחון את ההיסטוריה הרפואית והסיבה לניתוח המבוקש ולהתאים את שיטת הטיפול הנכונה ביותר לכם.
למדריך המלא כיצד לבחור מנתח אף לחצו כאן
היערכות נכונה לניתוח
מומלץ לקחת עמכם לפגישת הייעוץ מחברת ועט ולרשום את המלצותיו של הרופא באשר לנטילת תרופות, שינויים באורח החיים לקראת הניתוח ואמצעים המסייעים לאחר הניתוח בתהליך ההחלמה. לרוב יציין בפניכם הרופא כי עליכם להימנע מעישון, שתיית אלכוהול ומשימוש בתרופות המוגדרות כמדללי דם. זכרו לציין בפני הרופא אם הנכם נוטלים תרופות מיוחדות או סובלים מבעיה רפואית כלשהי, גם אם אינכם חושבים שהיא קשורה או משפיעה, השאירו את הקביעה הזו לו.
כמו כן, כדאי להיערך לניתוח גם מבחינה לוגיסטית. לוודא כי נערכת מבחינת מזון לתקופה בה יהיה קושי לבשל, לוודא כי דאגתם להסעה אל ומבית החולים, ביום הניתוח הסירו תכשיטים והשאירו אותם בבית ודאגו להסיר לק מן הציפורניים – שינוי גוון הציפורניים בעת הניתוח משמש את הצוות הרפואי כאינדיקציה לבעיות רפואיות.
והכי חשוב היו קשובים לגוף שלכם. אם הנכם מרגישים לא טוב בבוקר הניתוח, ידעו את הרופא מבעוד מועד על מנת לוודא כי לא מדובר בדבר חריג אשר יכול להשפיע על תהליך הניתוח.
למדריך המלא כיצד להיערך לניתוח אף לחצו כאן
מיטוב תהליך ההחלמה מהניתוח
יש לזכור כי אורכו של תהליך ההחלמה המלא נע בין 6 ל 12 חודשים. רוב החולים יראו שינוי הדרגתי במראה במהלך השבועות הראשונים כאשר הרקמות מחלימות. תופעות לוואי שניתן לצפות הן כאבים ותחושת אי נוחות באזור האף, שטפי דם, נזלת שמקורה בבצקת פנימית (תופעה נפוצה שעשויה להימשך מספר חודשים, אין צורך להיבהל), נפיחות ולעתים נדירות פגיעה בחוש הריח אשר עם הזמן נעלמת מעצמה.
ישנם דברים רבים שמטופל יכול לעשות לאחר הניתוח על מנת לסייע לגוף בתהליך ההחלמה:
- יש לעקוב אחר הנחיות הרופא, המותאמות להיסטוריה הרפואית ולפיזיולוגיה האישית.
- יש לשמור על תקשורת פתוחה עם הרופא המנתח ולציין בפניו כל אי נוחות על מנת שיוכל להיות מודע וערני במידה ומדובר בתופעה חריגה הדורשת התייחסות.
- יש לשמור על על ראש מורם ולא רק ברמה הנפשית, שינה על הצד יכולה לגרום לנפיחות ופציעה ועל כן, מומלץ להשתמש בכרית נסיעות או במגבות מגולגלות סביב הראש בעת השינה על מנת לקבע את הראש.
- מנוחה ושמירה על תזונה נכונה והימנעות מעישון וצריכת אלכוהול יטיבו עם התהליך גם כן.
למדריך המלא אודות תהליך ההחלמה מניתוח אף וכיצד לזרזו, לחצו כאן