תאריך עדכון: 24/12/2024

ורידים ברגליים – מתי צריך לטפל בבעיה?

ורידים ברגליים זו תופעה שכיחה מאד - ומטרידה מאד. חשוב לדעת שלעתים משמעות הורידים ברגליים מהווים בעיה בריאותית, המצריכה טיפול רפואי, ולא רק אסתטית.

ורידים ברגליים – לא רק פגם קוסמטי

למרות הפופולריות הרבה של טיפוליים אסתטיים וניתוחים פלסטיים, אנשים רבים עדיין מהססים לבחור בפתרון רפואי לטיפול בפגמים קוסמטיים. החשש מכאב, המחסור בזמן וחוסר המוכנות להוצאה כספית מהווים גורמים מרתיעים, בעיקר כשממול עומדים שיקולים אסתטיים בלבד.

מה שפחות ידוע הוא שישנם טיפולים רבים שאינם כואבים, לא אורכים זמן רב ובטח לא יקרים כפי שנדמה. מעבר לכך הדבר החמור יותר הוא שאנשים רבים אינם מודעים לעובדה שישנם פגמים אסתטיים שיכולים בקלות להתפתח לסיכון בריאותי אם הם אינם מטופלים בזמן.

אחד הפגמים האסתטיים הללו הוא ורידים ברגליים.

מדובר בבעיה נפוצה הרבה יותר ממה שנהוג לחשוב – הערכות כלל עולמיות מדברות על כ-40% מהנשים ו-17% מהגברים שסובלים מתופעת ורידים ברגליים.

חשוב להדגיש כי ישנן מספר דרכים שונות בהן התופעה באה לידי ביטוי וההבדלים הם גם ברמה האסתטית וגם הבריאותית.

ניתן לדבר באופן כללי על חלוקה לורידים או נימים וורידים בולטים.

ההבדל העיקרי בין ורידים לנימים הוא שהנימים קטנים בקוטרם מהורידים. מבחינה חיצונית, הם ייראו בדומה מאוד לוורידים, כקווי מתאר כחלחלים על פני הרגל והירך. נימים או ורידים שסתומים באופן שטחי בלבד הם בעיה אסתטית בעיקר.

במקרים מסוימים הבעיה היא בריאותית

חשוב להדגיש שישנם מקרים בהם לא מדובר רק בפגם אסתטי אלא בבעיה בריאותית, כמו למשל ורידים בולטים. בכל זאת, מדובר בכלי דם סתום. כאשר הבעיה אינה מטופלת ומחמירה, היא יכולה להוביל לכאבים, נפיחויות ועוד בעיות בריאותיות. לכן, למרות שורידים או נימים נתפסים רק כגורם שמאפיל על מראה הרגל, כדאי לטפל בבעיה לפני שהיא מחמירה. לכן ההמלצה היא לגשת לפגישת ייעוץ עם רופא לבחון אילו אפשרויות עומדות בפניכם לטיפול בבעיה.

השיטות הנהוגות כיום הינן מתקדמות, בטוחות ויעילות והן מותאמות למצבו של מהטופל, כאשר כל אחת מהשיטות מתאימה לטיפול בדרגת חומרה אחרת. כל הטיפולים הינם קצרים, אינם דורשים זמן החלמה ומאפשרים חזרה מידית לשגרה, ורמת כאב מינימלית.

חושבים שהגיע הזמן לטפל בורידים שלכם?

דגש חשוב:

המאמר מספק מידע כללי בתחום האסתטיקה ואינו מחליף חוות דעת רפואית או המלצה קלינית. במקרה של חשש או צורך בטיפול, יש לפנות לגורם רפואי מוסמך, כגון רופא מטפל או מומחה מתאים. המידע במאמר זה אינו תחליף להנחיות רפואיות שקיבלתם, ואין להתעלם מהן. בכל חשש רפואי, יש לפנות בהקדם לגורם מקצועי.

אולי יעניין אותך גם

צרו איתנו קשר

דילוג לתוכן