תפריט

עובדה #1:

אוזניים בולטות נחשבות למצב אסתטי ולא רפואי. זו תופעה מולדת של עודף סחוס באזור הקונכייה באוזן וזווית לא תקינה בין בסיס הקרקפת לאוזן. כך למשל, אם נערה בת 18 עם אוזניים בולטות אינה מרוצה מן המראה שלה היא יכולה לבצע ניתוח של הצמדת אוזניים.

עובדה #2:

תופעת האוזניים הבולטות עשויה לגרום לבעיות פסיכולוגיות וחברתיות. ישנם אנשים שמנסים להסתיר את הבעיה וזאת באמצעות חבישת כובע או הארכת השיער שלהם. בגדול ניתן לומר, כי ניתוח הצמדת אוזניים יוכל לספק פתרון מיידי (ותמידי) לבעיה הויזואלית של האוזניים הבולטות.

עובדה #3:

ניתוח הצמדת אוזניים יכול להתאים לשתי קבוצות אוכלוסיה:

  • ילדים (מגיל 9 בלבד).
  • בני נוער ומבוגרים עם אוזניים בולטות, אפרכסות מעוותות, אי סימטריה באוזניים או פשוט עבור אנשים שמעוניינים לעצב את מראה האוזניים מחדש.

עובדה #4:

הזמן האידיאלי לניתוח הצמדת אוזניים הוא החל מגיל 9 (במהלך תקופת החודש הגדול). בגיל זה צמיחתן של האוזניים מסתיימת ועדיף לבצע את הניתוח לפני ההליכה לבית ספר. באופן כזה, יחסכו מהילד פגיעות פוטנציאליות בתחושות הביטחון והדימוי העצמיים.

עובדה #5:

בטרם ביצועו של ניתוח הצמדת אוזניים יש לבצע בדיקות מסוימות. בין היתר, נבדקים אורכה ורוחבה של האוזן והזווית והמרחק שלה מבסיס הגולגולת. בנוסף לזאת, יש צורך לבצע ספירת דם, לבדוק תפקודי קרישה ולבצע בדיקת כימיה מלאה.

עובדה #6:

לפני שניגשים לניתוח, ישנם כמה כללים חשובים שצריך לפעול על פי הם:

  • יש להימנע מנטילתן של תרופות מדללות דם ומצריכתם של תוספי תזונה כגון: אשכולית, כמוסות שום וגינקו בילובה
  • יש לגלח את השיער באזור האוזניים כשלושה ימים לפני שניגשים לניתוח (רלוונטי עבור מבוגרים שיש להם שיערות באוזניים).
  • בערב שלפני הניתוח, יש להתרחץ באמצעות סבון אנטיספי ולשטוף את אזור האוזניים היטב.
  • מומלץ להימנע מעישון כ – 6 שבועות לפני הניתוח.
  • כשמונה שעות לפני שנכנסים לניתוח – יש לבצע צום מלא: אוכל, נוזלים, סיגריות ומסטיקים.

עובדה #7:

בעת ניתוח הצמדת אוזניים, מתבצעת כריתה של סחוס עודף. במידה שיש צורך בכך, יתבצע גם תיקונה של הזווית שבין האוזן לאזור הקרקפת. לאחר הניתוח יישארו תפרים אך הם יתכלו בהמשך מעצמם.

עובדה #8:

במקרה שהמנותחים הם ילד או ילדה – הניתוח יתבצע בהרדמה כללית. במידה שמדובר במנותח מבוגר – הניתוח מתבצע בהרדמה מקומית. עם זאת, בשני המקרים, יבוצע חתך מאחורי האוזן הכולל הסרה של עור עודף.

עובדה #9:

הניתוח מתבצע בהתאם לאופן הבעיה: במידה שזוויות האוזניים הן בעלות בסיס גולגולת כהה, אז יתבצע הידוק והפחתה תוך שימוש בתפרים בלתי נספגים אשר חודרים מבסיס הגולגולת לבסיס האוזן. במידה שזווית האנטי-הקליקס (אזור אמצע האוזן) היא כהה, יתבצע הידוק באמצעות תפר ומשיכה של האפרכסת אחורנית, כולל וירוץ של הסחוס.

עובדה #10:

לאורך החודש הראשון שלאחר הניתוח, יתרחש תהליך החלמה ראשוני של הסחוס והחתך שבוצע בעור. בשבועיים הראשונים, אם ניתן, מומלץ להשתמש בסרט הראש אשר מצמיד את האוזניים לגולגולת בכל שעות היממה, יום ולילה. לאחר מכן, ניתן להסתפק בחבישתו בלילה בלבד. התפרים מתמוססים מעצמם לאחר כחודש, ולכן, אין צורך בהוצאתם במרפאה. בחלק מהמקרים, על מנת למנוע זיהום, יינתן טיפול אנטיביוטי למשך שלושת הימים שלאחר הניתוח ומשככי כאבים על פי הצורך (בליעת של משככי הכאבים תתבצע בהתאם להנחיות ספציפיות מהרופא). לאחר הסרת החבישה, יש לבצע שטיפות יומיות עדינות של האזור בסבון אנטיספטי, ולאחר הייבוש העדין, יש למרוח משחה אנטיביוטית. כמו כן, יש להימנע מפעילות גופנית מאומצת כשישה שבועות לאחר הניתוח. ביקורות שוטפות תתבצענה לאחר שבוע, חודש, שלושה חודשים, חצי שנה, ולאחר מכן רק פעם בשנה – בהתאם להנחיות ספציפיות של המרפאה.

עובדה #11:

על אף כי הסיכויים לכך אינם גבוהים, לניתוחי הצמדת אוזניים ישנם כמה סיכונים פוטנציאליים:

  • זיהום: במקרה של ניתוח הצמדת אוזניים – התפתחותם של זיהומים היא נדירה למדי. אך במידה שהיא מתרחשת, המטופל/ת יקבלו אנטיביוטיקה אשר אותה הם יצטרכו ליטול במשך 3 ימים. במקרים קיצוניים (ונדירים עוד יותר) יתכן ויהיה צורך בקבלת אנטיביוטיקה דרך הוריד.
  • הופעת דימומים: התפתחות של דימומים באזור האוזניים לאחר הניתוח. כמו בתופעת הזיהומים, גם כאן הסיכוי הוא נדיר למדי ובמידה שמופיעים דימומים – הם בדרך כלל נפסקים מעצמם. אך במצב בו הדימומים נמשכים, יש לחזור מיידית לחדר הניתוח ולטפל בבעיה.
  • חוסר סימטריה לאחר הניתוח: אם נותרת חוסר סימטריה באוזניים, יש לפנות מיידית לגורם המטפל כדי לפתור את הבעיה.
  • מצב של חוסר תחושה נקודתית: מדובר בתופעה נורמטיבית והתחושה אמורה לחזור בתוך מספר שבועות.
  • פתיחת תפרים והופעה חוזרת של בלט האוזן: מדובר בתופעה נדירה למדי המתרחשת בעיקר עם תפרים מתכלים. במידת הצורך – יש לפנות חזרה לגורם המטפל על מנת לפתור את הבעיה.

עובדה #12:

כשבוע לאחר הניתוח יש להגיע לביקורת ראשונה, ואחר כך יש להגיע לביקורות שוטפות אחת לחודש, 3 חודשים, חצי שנה ובכל שנה עוקבת.

עובדה #13:

תוצאות הניתוח נראות לעין באופן מיידי.

עובדה #14

במסגרת הניתוח – ניתן לבצע הקטנה או שינוי של צורת האוזניים, לתקן את האפרכסות ולעצבן מחדש.

עובדה #15:

לפני שמבצעים ניתוח הצמדת אוזניים – יש לקבוע פגישת ייעוץ והתאמה אל מול גורם מקצועי מוסמך ומנוסה.

בהצלחה!

נגישות