תפריט

חזה גדול גורם לבטחון עצמי נמוךמחקר חדש חושף

כי עיוותי גודל בשדיים כגון א-סימטריה או מקרומסטיה (שדיים גדולים במיוחד) אצל נערות, גורמים לבעיות בטחון עצמי ואף הפרעות אכילה.

מומחים הזהירו כי נערות בעלות א-סימטריה בשדיים או שדיים גדולים באופן חריג צריכות לקבל מרופאים המלצה לניתוח פלסטי, היות וההשפעות של מצבים אלו יכולות להוביל לבעיות פסיכולוגיות ופגיעה בבריאות הנפשית. אמירה זו מסכמת מחקר חדש שחשף כי נערות אלו סובלות יותר ממצב נפשי ירוד והערכה עצמית נמוכה יחסית לבני גילן. כמו כן, הן תסבולנה יותר מהפרעות אכילה וקשיים בהשתלבות חברתית.

 

סיוע במצב של בריאות נפשית ובטחון עצמית ירודים

המחקר, ראשון מסוגו, מצא כי גודל החזה משפיע באופן שלילי על בריאותן הנפשית של נערות, כולל נערות הסובלות ממקרומסטיה (שדיים גדולים במיוחד). צוות החוקרים מבית החולים לילדים בבוסטון, מצאו גם כי התערבויות רפואיות בשלב מוקדם כגון ניטור המשקל, ייעוץ נפשי וכן ניתוח פלסטי כגון הקטנת חזה בהחלט יכולים לעזור לנערות הנאבקות עם שדיים א-סימטריים.

ד"ר בריאן לאבו, שעמד בראש המחקר מסר כי: "הממצאים שלנו מצביעים בבירור על כך שמטופלים הסובלים מא-סימטריה בחזה נוטים לסבול מבריאות נפשית ובטחון עצמי ירודים בהשוואה לאוכלוסיה הדומה להם". כמו כן, טען ד"ר לאבו כי התערבות רפואית יכולה לסייע ולצמצמם השפעות שליליות אלה.

המחקר בדק 59 נשים צעירות בגילאים 12-21, אשר כולן סבלו מא-סימטריה בחזה של לפחות מידת חזייה אחת. כ-40% מהנערות סבלו מעיוותים שונים בשד כתוצאה מהתפתחות לקויה.

החוקרים ביצעו מבדקים שמטרתם הייתה לבחון את תפקודן החברתי והפסיכולוגי של הבנות במצבים שונים, וכן השתמשו במבחנים שונים על מנת לדרג את איכות החיים הבריאותית של הנערות.

 

גם בקרב בנים: בעיות בתפקוד חברתי ואכילה

מבדקים דומים התבצעו בקבוצת נערות שלא סבלו מא-סימטריה וכן בנערות שסבלו משדיים גדולים במיוחד (מקרומסטיה).

לאחר התאמת הנתונים לשוני היחסי במשקל הגוף, הבנות שסבלו מעיוותי גודל בשדיים קיבלו ציונים נמוכים משמעותית בפרמטרים הקשורים לרווחה נפשית ובטחון עצמי. התוצאות היו דומות גם עבור בנות עם שדיים גדולים במיוחד וכן אצל בנים עם שדיים מוגדלים (גניקומסטיה).

 

חזה גדול גורם לביטחון עצמי נמוך

לפיכך, החוקרים הדגישו כי להתערבות רפואית שכוללת גם ניתוח להשוואת גודל השדיים או הקטנתם ישנה חשיבות מכרעת בשיפור מצבן הנפשי של הנערות.
ממצאי המחקר העיקריים:

– נערות בעלות שדיים א-סימטריים או גדולים נטו יותר לסבול מבעיות נפשיות בהשוואה לנערות בעלות שדיים בגודל "נורמלי" במחקר שהתרכז ברווחה נפשית

– כמו כן, נמצאו בעיות בתפקוד חברתי וכן בגישה כלפי אוכל ואכילה

– השפעות אלו נכונות גם עבור נערות עם א-סימטריה קלה בשדיים

– הנתונים נמצאו נכונים גם עבור נערות הסובלות ממצב הקרוי "מקרומסטיה" – שדיים גדולים באופן חריג

– פתרונות כגון ירידה במשקל, ייעוץ פסיכולוגי וניתוח פלסטי יכולים לסייע

המחקר פורסם בכתב העת רפואה לרפואה פלסטית ושחזורית.

 

מעוניינים במידע נוסף אודות הקטנת חזה או תיקון א-סימטריה?
מלאו את הטופס משמאל או צרו עמנו קשר לתיאום פגישת ייעוץ 5599*

נגישות