תפריט

ניתוח שאיבת שומן – פתרון ממוקד וחד פעמי

ניתוח שאיבת שומן לא נועד כדי להרזות ואינו מהווה תחליף לתזונה נכונה או פעילות גופנית. הניתוח יכול להוות פתרון יעיל, ממוקד וחד פעמי לטיפול במצבורי השומן באזורים כגון: בטן, ירכיים, מותניים, זרועות וישבן.

הניתוח מיועד לנשים וגברים שאינם סובלים מעודף משקל גבוה מידי ועורם גמיש. גמישות העור חשובה מאחר ואחרי הניתוח העור צריך להתכווץ לממדי הגוף החדשים (עודפי עור רבים יצריכו ניתוח נוסף). הניתוח אינו מותנה בגיל אך מומלץ לעבור את הניתוח עד גיל 40 בשל מידת האלסטיות של העור. תקופת ההחלמה נמשכת כחודש ולאחריה ניתן יהיה להבחין בתוצאות הניתוח.

במידה ואתם מעוניינים לבצע שאיבת שומן, לפניכם כמה דברים שחשוב לדעת: מהי שאיבת שומן? מאילו חלקים בגוף ניתן לשאוב שומן? האם עליה במשקל לאחר הניתוח תבוא לידי ביטוי ואם כן איפה? מתי שואבים ומתי מותחים? מומחי פרופורציה עונים.

מהי שאיבת שומן?

בחדר הניתוח הרופא מסמן את האזורים המטופלים בעזרת טוש מיוחד. הניתוח יתבצע בהרדמה כללית. במהלך ניתוח שאיבת שומן הרופא המטפל מבצע חתך בעור, ובאמצעות קנולות (צינורות מתכת מחוררים בקצה) הוא "נכנס" מתחת לעור ושואב את השומן החוצה באמצעות הנעת הקנולות קדימה ואחורה. אחרי הניתוח מלבישים חגורת בטן, בגד אלסטי שלוחץ על האזור ממנו נשאב השומן, כדי שהרקמות יתארגנו מחדש בצורה הטובה ביותר (החגורה תלווה את המטופל בין שלושה שבועות לשלושה חודשים, בהתאם לאזור וכמות האזורים עליהם בוצעה השאיבה). משך הניתוח תלוי אף הוא באזור ובכמות ששואבים, ויכול לנוע בין חצי שעה לשעתיים.

במידה ועלית במשקל לאחר שאיבת שומן, איפה יראו את זה?

עלייה במשקל תבוא לידי ביטוי באזור אחר בגוף. רצוי לא לאכול מעבר למה שהגוף צריך, כי על השומן אי אפשר לעבוד והוא פשוט יכנס לחלק אחר בגוף. הניתוח אינו מהווה תחליף לתזונה נכונה, לכן אי אפשר לאכול כמה שרוצים אחרי הניתוח (וגם לפניו). השומן בגוף לא הולך לאיבוד, אלא נכנס לאזורים אחרים בגוף.

שאיבת שומן: כל הדברים שחשוב לדעתמתי מבצעים שאיבת שומן ומתי מבצעים מתיחת בטן?

אחד האזורים הבעייתיים מבחינת הדימוי הנשי הוא הבטן. גם אם עובדים עליה במלוא העצמה בחדר הכושר, הקוביות המיוחלות ממאנות להגיע ונשים רבות מתקשות להפוך אותה לשרירית ושטוחה. בקרב נשים צעירות אין בעיה לבצע שאיבת שומן מהבטן. אך אחרי הלידות יש נשים שנוצרים על בטנן עודפי עור ללא שומן ויש נשים שמפתחות עודפי עור יחד עם רקמת שומן, וכך נולד אותו קפל ידוע שנוטה כלפי מטה. אצל נשים צעירות עם "קפלון" בבטן ועור גמיש ניתן לבצע שאיבת שומן, אך נשים מבוגרות יותר זקוקות גם למתיחת בטן. שאיבת שומן לא תעזור לנשים מבוגרות עם עודפי עור מפני שמיקום הטבור במרכז הבטן קוטע את המשטחים מהם ניתן לשאוב, לכן בבטן העליונה ובבטן התחתונה עלולים להיווצר עודפי עור לא אסתטיים. במקרה כזה מתיחה עדיפה על שאיבה.

מאילו אזורים בגוף ניתן לבצע שאיבת שומן?

פנים:

בקרב אנשים צעירים עם צוואר כפול ניתן לבצע שאיבת סנטר המכונה גם שאיבת צוואר.

זרועות:

שאיבת שומן מהזרועות מתבצעת בצורה מיטבית בקרב מטופלים צעירים, אך אצל מטופל בוגר הדבר תלוי במצב העור.

חזה:

א-סימטריה בשדיים ניתן לתקן באמצעות שאיבת שומן אצל מטופלות צעירות עם עור גמיש, אך הדבר תלוי גם בפרופורציה שבין רקמת השד לרקמת השומן. במקרה של חוסר סימטריה ניתן גם לבצע תיקונים אחרי ניתוח בשדיים, כך שבמקום לחזור על הניתוח ניתן לבצע שאיבת שומן ליצירת מראה פרופורציונלי. תופעה נוספת שמתחילה לקראת גיל 40 היא השמנה בצידי החזה. ניתן לפתור אותה באמצעות שאיבת שומן באזור החזה ובזרועות, ולעצב את הטליה בצורה אסתטית ומחמיאה יותר.

מותניים:

נשים רבות סובלות מעודף שומן באזור המותניים, וכשהן עולות במשקל כך גם הישבן מקבל צורה "מרובעת". ברגע שמבצעים שאיבת שומן מאזור הישבן הוא חוזר להיות קטן, עגול ומעוצב יותר. אזור המותניים "סלחני" יותר בכל הנוגע לשאיבה, גם בקרב נשים בוגרות עם עור עודף.

ירכיים:

בירכיים הצדדיות ניתן לשאוב כמויות שומן גדולות, במיוחד כשהעור אלסטי ויש לו שטח רחב להתפזר עליו. באזור הירכיים הפנימיות, שאיבת השומן מיטיבה עם נשים צעירות יותר, שכן אצל נשים מבוגרות עלולים להיווצר עודפי עור.

ישבן:

ניתן לבצע שאיבת שומן מהישבן בקרב נשים צעירות ליצירת מראה זקור ואסתטי.

ברכיים:

יש נשים ששומן נאגר באזור הברכיים. מהברכיים ניתן לשאוב שומן ולהגיע לתוצאה אסתטית ומחמיאה.

האם שאיבת שומן מעלימה סימני מתיחה וצלוליט?

קיימות טכניקות באמצעותן ניתן לצרוב את סימני המתיחה. לגבי הצלוליט, קיימות קנולות מיוחדות שבאמצעותן ניתן לנסות "לפורר" את הצלוליט במסגרת ניתוח שאיבת שומן, אך זה לא תמיד אפקטיבי ועדיין לא נמצאה הטכניקה האולטימטיבית להעלמת הצלוליט לחלוטין.

 

נגישות