הרפואה האסתטית מאפשרת מגוון טיפולים המסייעים להשיב את הגוף למה שהיה לפני ההריונות והלידות. "שקיות שוקו" שהיו פעם החזה שלנו, דליות ונימים המקשטים את רגלינו או הבטן שמשום מה מסרבת לרדת (ולא משנה כמה פריכיות אורז וחסה אנחנו אוכלות), כתמים על הפנים, קמטים ושקעים – כל אלו מקבלים מענה ויכולים להיעלם מחיינו.
לא מעט נשים פונות למרפאות פרופורציה עם המון שאלות ביחס לטיפולים אסתטיים לאחר לידה לגביהם מסתבר שככל שקיימת התעניינות מאוד גבוהה קיים גם חוסר מידע, בלבול ולא מעט מידע שגוי לגבי מה נכון לבצע, מתי ובאיזה שלב לאחר ובין לידות. לכן אספנו את השאלות הנפוצות ביותר ויחד עם המומחים שלנו – רופאים בעלי ניסיון שמאחוריהם אלפי ניתוחים וטיפולים יצרנו את המדריך לטיפולים וניתוחים אסתטיים לאחר לידה.
הגדלת חזה / הרמת חזה
באופן טבעי, השדיים מושפעים באופן המשמעותי והמובחן ביותר מההריון, הלידה וההנקה, אם אכן מתרחשת.
בתקופת ההריון השדיים גדלים עקב זרימת דם מוגברת לאזור וההכנה לייצור החלב וכן בתקופה שלאחר הלידה, בין אם האישה מניקה או שלא, הגוף מייצר חלב ולכן השדיים ממשיכים להתמלא ולגדול. עם הפסקת ייצור החלב, כאשר השד מתרוקן, העור נמתח כלפי מטה וכך נוצר מראה של שד נפול וחסר נפח.
ד"ר נעם חי, כירורג בכיר ברשת פרופורציה, שמח לענות על השאלות הנפוצות ביותר שמטופלות שואלות אותו ולחלוק את הטיפים שלו לכל מתלבטת:
חלק גדול מניתוחי הגדלת/הרמת חזה אכן מבוצעים אצל נשים לאחר לידה שסובלות מתופעות אופייניות לשינויים שעובר הגוף לאחר הריון והנקה. ההמלצה האם לבצע הגדלת חזה או הרמת חזה מבוססת לחלוטין על הערכת מצב פרטנית לכל אישה. ישנן נשים שסובלות מירידה בנפח השד ובמקרים כאלה נעדיף לעשות שימוש בשתל עגול, שממלא את חלל השד ומחזיר לו את הנפח וכן בגלל המילוי נותן אפקט של הרמה. להבדיל, ישנם מקרים בהם ניתן להבחין בצניחה של השדיים בנוסף לירידה בנפח. אם מדובר בצניחה קלה עד בינונית – ניתן להשתמש בשתל אנטומי, אשר ממלא את הדופן התחתון של השד וכך גם מרים אותו. במקרים בהם מדובר בצניחה משמעותית, בנוסף לשתלים יהיה צורך בהרמה והידוק של העור על מנת לשמור על החזה מורם.
הטיפ שלנו: אם הרופא מאבחן גם צניחה של השד, לבצע גם הרמה בנוסף להגדלת החזה.
ישנן נשים שמעדיפות להימנע מהרמת חזה בשילוב עם הגדלת חזה ולאחר מכן לא נהנות מתוצאות טובות מספיק. לכן, אל תתפשרו.
כמה זמן אחרי הלידה ניתן לבצע ניתוח להגדלת או הרמת חזה?
לפחות חצי שנה לאחר הלידה וכשלושה חודשים לאחר הנקה.
האם ניתן לבצע ניתוח בחזה בין הריונות?
כאשר מדובר בהגדלת חזה, ניתן במידה ומתוכנן מרווח גדול בין הלידות. מטרת הניתוח היא להעניק תוצאות שיחזיקו מעמד לאורך זמן והריון נוסף לאחר הניתוח יכול לפגום בתוצאות. מכיוון שלא ניתן לצפות מראש כיצד ובאיזו מידה, ההמלצה היא להשאיר מרווח של שנתיים לפחות בין ניתוח חזה לבין הריון נוסף. במידה והנך מתכננת הריון שנתיים או פחות מיום הלידה, כדאי לחכות.
לעומת זאת, בהרמת חזה השיקול העיקרי בשאלה האם לעשות ומתי הוא המשקל לאחר הלידה. כאשר המטופלת העלתה משקל רב במהלך ההריון ומתכננת לרדת במשקל, מומלץ לבצע את הניתוח לאחר שירדה במשקל והגיעה למשקל היעד או קרוב אליו. הסיבה היא שירידה במשקל גורמת לצניחה של השד ולכן כדי שתתבצע לפני הניתוח ולא אחריו.
האם הנקה אפשרית לאחר הגדלת חזה?
ברוב המקרים כן. הכנסת השתל אינה קשורה לצינוריות החלב, לכן תיאורטית אין שום מניעה להניק לאחר ניתוח הגדלת חזה. יחד עם זאת, ידוע לנו כיום כי במקרים בהם השתל ממוקם מעל השריר, ישנו אחוז קטן מהנשים אשר חלה אצלן הפחתה בייצור החלב.
אם אני לא מתכננת להיכנס להריון אחרי הגדלת חזה, לא עדיף לבחור בשתל גדול יותר?
ממש לא! קודם כל, המומחים שלנו אף פעם לא ממליצים על שתלים גדולים באופן שאינו פרופורציונלי לגוף. צריך לזכור שאחר כך מישהי צריכה לשאת את המשקל הזה… לכן אין קשר בין הריון לאחר הניתוח לבין בחירת גודל השתל. גודל החזה לאחר הניתוח צריך להיות מותאם למבנה גופך ולהשתלב באופן טבעי במראה הכללי.
החלמה מהניתוח
אחרי שהחלטת לבצע את הניתוח, בחרת את השתלים ושקלת את כל מה שיש לשקול, הגיע הזמן לחשוב על היום שאחרי הניתוח. הרי עדיין יש תינוק קטן (ואולי גם אחים גדולים) בבית שמחכה לך. אז איך מתמודדים עם תקופת ההחלמה המגבילה?
באופן כללי קצב ההחלמה משתנה שכן לא כולנו זהים וכל גוף מתמודד עם הניתוח בצורה אחרת. כמו כן, מיקום השתל הנו גם גורם המשפיע על ההחלמה. כאשר השתל ממוקם מעל השריר, בדרך כלל החלמה תהיה מהירה יותר וקלה יותר. בכל מקרה, יש לצפות למגבלה פיזית כלשהי למשך כשלושה עד ארבעה שבועות, לכן חשוב לדאוג לנוכחות של אדם נוסף שניתן לסמוך על עזרתו למשך השבועות שאחרי הניתוח.
הטיפ שלנו: אם את אם לתינוק, עלייך להימנע מלהרים אותו בעיקר בימים הראשונים לאחר הניתוח. יחד עם זאת ניתן להצמידו אל הגוף ולהתרומם בעזרת הגוף ולא הידיים.
הסרת שיער בלייזר
אם יש משהו שחסר לנו אחרי לידה זה זמן. מצרך שלרובנו הוא נדיר גם בטרם אנו הופכים להורים, הופך עוד יותר מיקר מפז כשמצטרף חבר חדש למשפחה. וכך בין האכלות לאמבטיות להשכבות וכביסות, נותר לנו פחות זמן לעצמנו. ומה קורה כשאנחנו רוצות בכל זאת לחזור לעצמנו? להרגיש שוב נשים ולא רק מכונות החתלה? אחד הטיפולים האסתטיים שממש מחזיר את עצמו בדמות הזמן שהוא חוסך לנו הוא הסרת שיער בלייזר.
במקום להיתפס לא מוכנות ולהיות תלויות בסכין או תור לקוסמטיקאית, הסרת שיער מסדרת אותנו ומותירה לנו את האפשרות תמיד להיות חלקות ומוכנות לזרוק על עצמנו שמלה חושפנית או בגד ים בכל עת. מנהלת תחום הלייזר בפרופורציה, עשתה לנו קצת סדר בדברים.
האם אפשר לבצע הסרת שיער בזמן ההריון?
אין טעם וגם מומלץ שלא. תקופת ההריון מלווה בשינויים הורמונליים רבים, ביניהם גם הצמחת שיער כך שהסרת שיער לא תהיה יעילה בתקופה זו. למי שהתחילה לפני ההריון, כדאי להקפיא את הטיפולים ולשוב אליהם לאחר הלידה.
כמה זמן לאחר הלידה וההנקה אפשר לעשות הסרת שיער בלייזר?
הגוף מתייצב הורמונלית כשלושה חודשים לאחר הלידה ואז ניתן להתחיל בטיפולים. הדבר נכון גם לגבי הנקה. מבחינה רפואית אין מניעה לבצע את הטיפולים במהלך ההנקה, אך לא יהיה ניתן להשתמש במשחת אלחוש, כך שמי שסובלת מכאבים בזמן הטיפול צריכה לקחת בחשבון שלא תוכל למרוח משחת אלחוש ולכן אולי כדאי לשקול לחכות.
האם ניתן לשלב בין הסרת שיער לטיפולי פוריות?
שאלה נפוצה מאוד בקרב לקוחות רבות. למען האמת, אין תשובה אחת מדויקת. הדבר תלוי בסוג ההורמונים הניתנים במסגרת טיפולי הפוריות, במינונים ובמשך זמן הטיפולים. חלק מההורמונים משפיעים באופן ישיר על צמיחת השיער ולכן יהיו בעייתייים לשילוב עם טיפולי הסרת שיער. לעומת זאת, ישנם מקרים בהם אין התנגשות בין ההורמונים הניתנים במסגרת טיפולי הפוריות לבין הסרת שייער, לכן ההמלצה היא להיוועץ גם עם רופא הפוריות וגם עם המרפאה בה מבצעים את טיפולי הסרת השיער. עבור נשים אשר לוקחות הפסקה בין מחזורי טיפולי פוריות בהחלט ניתן לחזור לטיפולי הסרת שיער בתקופות אלה. זה המקום להזכיר כי יש להיוועץ מחדש לגבי השילוב בין הסרת שיער לטיפולי פוריות בכל מחזור טיפולים חדש במידה וסוג ההורמונים משתנה.
ומה לגבי גלולות?
ווקא כאן התשובה היא חיובית. לא רק שגלולות אינן מפריעות לטיפולי הסרת שיער, במקרים מסוימים הן גם תשפרנה את התוצאה המתקבלת. הסיבה כנראה נעוצה בכך שהגלולות מייצבות את הגוף הורמונלית ולכן מהוות השפעה חיובית על טיפולי הסרת השיער בלייזר.
והסרת שיער באפילציה לאחר הריון?
ניתן לבצע טיפולי אפילציה כחודשיים לאחר הלידה. אין השפעה לגבי הנקה, מכיוון שלא נעשה שימוש במשחת אלחוש.
ורידים ברגליים
תופעה שמתרחשת במהלך ההריון, בדרך כלל בשליש השני. ורידים כחלחלים המתפשטים בעיקר ברגליים, מאחורי הברך ובאים לעתים עם כאבים ונפיחויות. חשוב לזכור כי מדובר בתופעה נפוצה ומוכרת וכן אחת כזו שלא מתרחשת רק בהריון. למעשה, כ-40% מהנשים סובלות מהתופעה וכמעט 20% מהגברים, שלה מקורות גנטיים.
ד"ר איגור רבין, מומחה לכלי דם ומטפל בהעלמת ורידים ברשת פרופורציה, מסביר ומרגיע:
מה הגורם לורידים ברגליים במהלך ההריון?
כידוע, בזמן ההריון הרחם גדל ואיתו הלחץ התוך בטני. הגידול בלחץ זה גורם לעלייה בלחץ בורידים ולהצטברות של יותר דם בוריד מה שגורם לסתימתו. בנוסף, ישנם שינויים הורמונליים רבים שמשפיעים גם כן על המערכת הורידית ופעולתה התקינה. מי שבעלת נטייה גנטית ממילא, נמצאת בסיכון גבוה יותר לסבול מורידים ברגליים.
האם ניתן לבצע את הטיפול במהלך ההריון?
לא. אין בכך טעם מכיוון שהורידים יכולים להופיע עד סוף ההריון ואף לאחר הלידה, לכן הטיפול לא יהיה פקטיבי במהלך ההריון.
כמה זמן לאחר הלידה ניתן לטפל בורידים?
בעקרון, אין מניעה לבצע את הטיפול ברגע שהגוף מתאושש מהלידה, אלא שההמלצה היא לחכות כחודשיים מכיוון שחלק מהורידים נעלמים מעצמם במהלך ההתאוששות הטבעית.
האם ניתן לבצע את הטיפול בזמן הנקה?
לא. הסיבה היא שהטיפול כרוך בהזרקת חומר שעלול להגיע לחלב האם ולכן יש לסיים את ההנקה לפני תחילת הטיפול.
האם לאחר העלמת ורידים בהריון הבא התופעה תחזור על עצמה?
ורידים שטופלו לא יחזרו, אבל כן, ייתכן כי בהריון הבא יופיעו ורידים במיקומים אחרים, בהם יהיה ניתן לטפל כמובן באותה הצורה.