גברים רבים מבקשים לבצע ניתוח אף מסיבות שונות.
ניתוח אף יכול לתקן אסימטריה, לשפר את איזון הפנים והפרופורציות, יכול לתת מענה לרוחב וצורת הנחיריים, לרוחב הגשר, לגבנון או לשקעים בגשר ולקצות אף מעוותים.
כמו כן, יכול לסייע בטיפול בבעיות נשימה, הפחתה בנחירות, במקרים מסוימים בבעיות בסינוסים או בסטייה של מחיצות האף, ובשיפור הביטחון וההערכה העצמית.
מכיוון שניתוח אף מקל לעתים קרובות על בעיות נשימה, גברים רבים מדווחים על שינה רגועה יותר ונטולת הפרעות. והרי ידוע כי שינה בריאה מסייעת במניעת מצבים חמורים יותר כגון מחלות לב, דיכאון, השמנת יתר וסוכרת.
מה אפשר לעצב מחדש באף?
מנתח אף מומלץ יכול לגרום לאף שלך להיות קטן יותר, בולט יותר, דק יותר, רחב יותר או להחליק בליטות לא מחמיאות – כדי לעזור לך לאהוב את האף שלך מכל זווית.
- נחיריים: תיקון אסימטריה או הקטנת נחיריים רחבים
- קצה האף: עיצוב או הסרה חלקית של הסחוס הנמצא בקצה האף
- גשר האף: עיצוב או צמצום העצם והסחוס בגשר האף אשר גורמים לגבנון. במקרים מסוימים המנתח שובר את האף של המטופל כדי למקם את כל פיסות העצם שנותרו קרוב יותר זו לזו ובכך ייצור אף צר יותר
- מחיצה: יישור מחיצה סוטה ומרכוז האף
- אורך: שינוי המחיצה מקטין את אורך האף הכולל
- רוחב: שבירה ומיקום עצם האף הצדית מאפשרת מראה צר יותר
- הגדלה: שינוי העצם בגשר האף או הסחוס בקצהו, או שימוש בשתלים ייעודיים מאפשרים הגדלה של האף
יש גברים הנוטים לחשוב כי טיפול למטרות קוסמטיות הוא נחלתן של נשים בלבד, אך על פי האיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית, יותר ויותר גברים מרשים לעצמם לטפל באופן ישיר באלמנטים המפריעים להם וההערכה היא שכ־1,300 גברים ביצעו ניתוחי אף בשנת 2019 ומשנה לשנה המגמה גדלה.
ועדיין, חשוב לנו להזכיר..
לפני הכל, יש להיות שלמים עם הרצון לעבור ניתוח אף, שכן תהליך ההחלמה דורש סבלנות והתוצאות ילוו אתכם להמשך כל חייכם. אם מאחורי הרצון לעבור את הניתוח, עומדים לחצים מגורמים חיצוניים כדאי לעצור ולשקול מחדש את נחיצות הניתוח.
האם יש שיטות ניתוח אף שונות לגבר ולאישה?
כאשר בוחנים את הטכניקה הכירורגית הבסיסית המשמשת לניתוח אף, לכאורה אין הבדל בין טיפול באף זכר לאף נשי. לדוגמה, ניתוח אף פתוח לגברים מבוצע באמצעות חתך קטן שנעשה ברצועה האנכית של האף, בדיוק כמו אצל נשים. באופן דומה, גם בניתוח אף סגור המבוצע באמצעות חתכים קטנים שנעשים בתוך הנחיריים, אין כל קשר למין המטופל.
אולם, לעתים בכל הנוגע לתכונות האף האנטומיות של גברים ונשים קיימים הבדלים. למשל, גשר האף אצל גברים, לרוב רחב ובולט יותר מאשר לרוב הנשים.
כמו כן, קצה האף של רוב הגברים בדרך כלל פחות גבוה מזה של נשים, ובדרך כלל יוצר זווית של 90-95 מעלות בין השפה העליונה והאף.
למרות שהמבנה האנטומי המגדרי נלקח בחשבון בעת ביצוע ניתוח אף, הצרכים והמטרות הייחודיות של כל מטופל או מטופלת ממלאים בסופו של דבר תפקיד גדול בהרבה ממה שנתפס כמאפייני אף "נורמליים" עבור מגדר ספציפי.
למה לצפות אחרי הניתוח?
בניתוח אף הרופא המנתח בונה מחדש את האף של המטופל, מסיבה זו כל תהליך החלמה הוא מעט שונה ללא כל קשר למגדר. יחד עם זאת, מספר תופעות חוזרות על עצמן במרבית המטופלים שעברו ניתוח אף, ללא קשר למגדר או גיל. בין התופעות הללו: נפיחויות, המטומות (שטפי דם), הפרשות וקושי בנשימה מהאף, כאבי ראש ותחושת אי נוחות. תופעות אלו חולפות בתוך זמן קצר וניתן להיעזר במשכך כאבים סטנדרטי ללא מרשם רופא.
בחלוף שבוע ימים מהניתוח מוסר הגבס, בחלוף שבועיים מוסרות התחבושות. בחלוף 6 שבועות מרבית הנפיחות יורדת ויתרתה תחלוף בדרך כלל בטווח שבין חצי שנה לשנה מיום הניתוח, אז האף יסיים את תהליך ההתקבעות בצורתו החדשה.
בסרטון הבא תוכלו לראות את שלבי ההחלמה שעברה יובל ממן, אחת מלקוחותינו:
לסיכום, ניתוח אף הוא טיפול המותאם אישית לכל מטופל, ועל כן, חשוב מאד להגיע לפגישת ייעוץ ולשוחח עם מנתח האף על התוצאה המבוקשת ועל הציפיות שלכם ולהבין כי בראש ובראשונה על הניתוח לשרת את הצרכים האישיים שלכם ולהיות מותאם למבנה האנטומי הספציפי שלכם ולא להסתמך על מה שנחשב כסטנדרט מגדרי. זכרו כי לרופא המנתח יש אחריות מקצועית ומוסרית ועליו לבחון אם ציפיותיכם ראליות ונכונות לכם.